JÍDLO

Kuchyně je v SAE velice rozmanitá. Není divu když zde žije přes sto různých národností. Největší výběr delikátních jídel je v hotelových luxusních restauracích, kde vám hned z rána nabídnou snídani o několika chodech, podávanou formou bufetových stolů. Objevuje se tu mnoho druhů ovoce a čerstvě vymačkané ovocné šťávy. Nechybí sušené datle a fíky nebo obilné pokrmy jako různé pražené vločky, či ovesná kaše. Pro ty, kdo neradi sladké, tu jsou různé druhy sýrů, vaječných pokrmů a uzenin. V SAE se podávají také arabská jídla jako baharát, fúl medammes, nebo hommos. V restauracích si po celý den můžete vybírat z lahůdek kuchyní celého světa, a některé restaurace jsou na určité země přímo specializované. V hotelech SAE se také pořádají různě tematicky zaměřené večery, nebo dny, které jsou věnovány některé zemi včetně jejích kulinářských specialit.

V ulicích SAE se nejlépe seznámíte s arabskou kuchyní, v menších restauracích než jsou ty hotelové. Kromě fast foods, které mají zastoupení i jinde na světě, je zde mnoho restaurací patřících většinou Pákistáncům, Indům, Libanoncům, nebo Íráncům. Rozhodně se nemusíte bát ochutnat místní speciality v menších stáncích. Hygienické podmínky jsou hlídané a na dobré úrovni. Hlavními ingrediencemi arabských jídel tradičních v SAE bývá rybí maso, velbloudí maso a mléko, sušené datle a neopomenutelné je koření, nad jehož rozmanitostí užasnete na některém ze spice souq. Vůně karmadonu, kmínu, zázvoru, hřebíčku, drceného pepře, muškátu, šafránu a mnoha dalších, se line uličkami tržiště. Kořenářská tradice sahá do dávných dob krále Šalamouna a koření, které spolu s drahokamy a drahými poklady putovalo karavanami, bylo považováno za veliké bohatství.